پنج پلتفرم برتر که از زبان سالیدیتی استفاده می کنند
سالیدیتی، زبان برنامه نویسی است که برای توسعه قراردادهای هوشمند بلاک چین ایجاد، و هم اکنون به استاندارد صنعت کریپتو تبدیل شده است. این زبان همچنین برای قرارداد هوشمند شبکه اتریوم که بزرگترین شبکه برای برنامه های غیرمتمرکز محسوب می شود مورد استفاده قرار گرفت.
سالیدیتی به شما امکان را می دهد که قراردادهای هوشمند کامل تورینگ ایجاد کنید، به این معنی که در این قراردادها به شخص ثالث نیازی نداریم.
در این مقاله ما پلتفرم های بزرگی که از زبان برنامه نویسی سالیدیتی پشتیبانی می کنند را بررسی خواهیم کرد.
1. اتریوم
زبان سالیدیتی توسط تیم اتریوم توسعه داده شده است. تیم اتریوم همچنین یک پلتفرم بلاک چین با استفاده از این زبان ایجاد کرد و در حال حاضر، شبکه اتریوم رهبر جهان در میان پروژههای مبتنی بر قرارداد هوشمند می باشد.
بلاکچین اتریوم یک اکوسیستم برای توسعه برنامههای غیرمتمرکز (DApps) فراهم میکند و به عنوان پایهای برای بزرگترین پروتکلهای مالی غیرمتمرکز (DeFi) مانندUniswap، MakerDAO، Compound، Aave و بسیاری دیگر عمل میکند.
در حال حاضر جامعه بزرگی که در طی 8 سال وجود اتریوم تشکیل شده است از این پلتفرم پشتیبانی می کند. البته با وجود چنین محبوبیتی، شبکه اتریوم هنوز هم دارای برخی مشکلات از جمله بحث مقیاس پذیری است که منجر به کند و گران شدن کارمزد معاملات آن شده است که تیم توسعه دهندگان در حال تلاش برای حل این مشکل با به روز رسانی اتریوم به نسخه جدیدتر آن ( اتریوم 2.0) هستند. پلتفرم به روز شده قرار است از الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) استفاده کند و این پروتکل بر اساس مکانیسم کاهش تورم است که پس از هارد فورک لندن در شبکه مورد استفاده قرار گرفته که بر اساس آن برخی از سکه های پرداخت شده برای کارمزد (gas fee) برای همیشه سوزانده می شوند تا باعث کاهش مقدار اتریوم شوند .
2. اتریوم کلاسیک
اتریوم کلاسیک با الگوریتم اثبات کار (POW) اجرا می شود و در واقع بلاک چین اصلی اتریوم است. که حامیان بلاک چین اصلی، پروتکل اصلی را حفظ می کنند. مشکل اصلی این پلتفرم به جز الگوریتم قدیمی؛ عدم مقیاس پذیری آن است زیرا در آن بلاک چین اصلی به 210 میلیون ETC محدود شده است که البته با وجود این ایرادات، توکن اتریوم کلاسیک هنوز هم در رده ارزشمندترین سکه های بازار قرار دارد که نشان دهنده حمایت قوی جامعه اتریوم از آن است.
3. پولکادات
این پلتفرم از زبان سالیدیتی برای قراردادهای هوشمند استفاده می کند. اکوسیستم پولکادات چندین بلاک چین را در یک شبکه ترکیب می کند و به این صورت پلتفرم را مقیاس پذیر می کند. به این بلاک چین ها در شبکه پولکادات پاراچین می گویند.
پاراچین ها پهنای باند شبکه را افزایش می دهند و همچنین با یکدیگر تعامل دارند. این ویژگی به عنوان قابلیت همکاری یا به عبارت دیگر سازگاری با بلاک چین شناخته می شود. شبکه پولکادات بخش بندی شده است و پاراچین ها بر خلاف سایر شبکه های بلاک چین مانند بیت کوین یا اتریوم جدا نیستند و می توانند تراکنش ها را به صورت موازی با یکدیگر پردازش کنند و در صورت بارگذاری بیش از حد یک شبکه، کاربران می توانند از یک بلاک چین دیگر برای تراکنش ها استفاده کنند. علاوه بر این، چنین معماری امکان بهینه سازی بلاک چین های فردی را برای حل وظایف خاص، به عنوان مثال، مدیریت هویت یا ذخیره سازی داده ها فراهم می کند. برنامه های غیرمتمرکز مبتنی بر پولکادات نیز قادر به تعامل با یکدیگر خواهند بود.
پولکادات یکی از رقبای اصلی اتریوم و سایر شبکه های مشابه است.
4. شبکه Binance Smart Chain
تمام پروژه ها و توکن های مبتنی بر اکوسیستم زنجیره هوشمند بایننس (BSC) از قراردادهای هوشمند در زبان Solidity استفاده می کنند. بایننس کوین (BNB)، Binance USD (BUSD)، PancakeSwap (CAKE)، Venus (XVS) و سایر توکن های BEP-20 از Solidity در قراردادهای هوشمند خود استفاده می کنند.
زنجیره هوشمند بایننس دومین اکوسیستم محبوب برنامه های کاربردی غیرمتمرکز پس از اتریوم است. شبکه BSC پهنای باند بهتری دارد و تراکنشها سریعتر و ارزانتر هستند.
در ابتدا، بایننس کوین (BNB) به عنوان یک توکن ERC-20 بر اساس بلاک چین اتریوم ایجاد شد. بعدها، توسعه دهندگان بایننس قرارداد هوشمند خود را بهبود بخشیدند و شبکه اصلی زنجیره بایننس خود را راه اندازی کردند، جایی که توکن های BNB مهاجرت کردند و به یک ارز دیجیتال تبدیل شدند. سپس شبکه زنجیره هوشمند بایننس ظاهر شد که به نسخه بهبودیافته زنجیره بایننس تبدیل شد.
5. ترون
ترون یک شبکه بزرگ دیگر از برنامه های غیرمتمرکز و بزرگترین پلتفرم برای بازی های بلاک چین است. Tron در صنعت سرگرمی تخصص دارد و بازی های غیرمتمرکز، بازارها و مبادلات توکن را ارائه می دهد.
معماری ترون مبتنی بر بلاک چین اتریوم است. این پلتفرم در سال 2017 توسط جاستین سان، که ریاست بنیاد غیرانتفاعی Tron را بر عهده داشت، ایجاد شد. توسعه دهندگان از Solidity برای ایجاد برنامه های غیرمتمرکز، بخش هایی از اکوسیستم Tron استفاده می کنند.
ترون بارها به کپی برداری از معماری اتریوم بدون معرفی چیز جدیدی متهم شده است. اما، مانند زنجیره هوشمند Binance، شبکه Tron مقیاس پذیری خود را بهبود بخشیده است و تراکنش ها را سریع و ارزان می کند. علاوه بر این، بر خلاف اتریوم، بلاک چین ترون بر اساس مکانیسم اجماع PoS نیز است.
در صورتی که مایل به یادگیری برنامه نویسی بلاک چین هستید می توانید از آموزش رایگان سالیدیتی (زبان برنامه نویسی شبکه اتریوم) که وب سایت آکادمی فرازمان برای شما عزیزان تدارک دیده استفاده کنید.
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عاالی
قربان شما